Kilpailu osaajista ja työvoimasta

Miten Suomen työmarkkinat pärjäävät, kun kilpailukenttänä on koko maailma?

SOTE-alan kirkuva työvoimapula

Ennusteen mukaan vuoteen 2035 mennessä noin 165 000 SOTE-alan työntekijää jää eläkkeelle.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen arviointijohtaja Pekka Rissasen mukaan SOTE -alaa uhkaa valtava työvoimapula 15 vuoden sisällä, sillä ala tarvitsee silloin noin 200 000 uutta työntekijää, varsinkin lähihoitajia ja perushoitajia. Rissasen mukaan SOTE -alan pitää siten varautua merkittävään työvoimapulaan (HS 7.10.2019)

Baronan toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmonen totesi blogissaan (11.10.2019), että ”Suomi tarvitsee työvoimaa ulkomailta, koska emme yksinkertaisesti tule selviämään nykyisellä väestöllä työvoima- ja osaamistarpeistamme”.

Ovatko suomalaiset sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatiot vetovoimaisia työpaikkoja sairaanhoitajille?

Sairaanhoitajaliiton teettämän työolobarometrin mukaan yhä useampi sairaanhoitaja harkitsee alan vaihtoa muun muassa huonon palkkauksen takia.

”Suomalaiset osaavat ja kielitaitoiset sairaanhoitajat ovat haluttua työvoimaa muissa Pohjoismaissa. Myös korkeampi palkkataso houkuttaa lähtemään ulkomaille”, sanoo Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Nina Hahtela artikkelissaan 4.4.2019.

On mielenkiintoista seurata, miten suomalaiset SOTE -alan työnantajat valmistautuvat kilpailuun, jota käydään jo nyt.

Tässä kilpailussa tulevat varmasti pärjäämään parhaiten ne toimijat, jotka ymmärtävät rakentaa positiivista työnantajamielikuvaa ja profiloitua, brändätä itsensä yksinkertaisesti hyväksi työpaikaksi.

On osattava profiloitua tarpeeksi kiinnostavaksi työpaikaksi, jotta on edes kilpailussa mukana, kun opiskelijat SOTE-alalta valmistuvat ja miettivät tulevaisuutensa valintoja. Niin Suomessa, kuin ulkomaillakin.

VINKKAA ARTIKKELISTA MUILLE

Keskustele aiheesta

OLETKO
MARKKINOINNIN
AMMATTILAINEN?

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirje ja pysy ajantasalla mitä Latauspistemediassa, sekä markkinoinnin ja median ympärillä tapahtuu.

Jätä viesti ja olemme yhteydessä 🙂 !